Kalau suami dah belikan tu, pakai aje la apa masalahnya

(dipetik dari http://www.mrslingerieonline.com)

Ada yang mengadu, katanya dah belikan lingerie untuk isteri tapi isteri tak nak pakai. Kenapa sampai begitu sekali, kesiannya sang suami. Saya dapat bayangkan betapa hampanya hati dia bila isteri menolak permintaannya.

Untunglah kepada isteri yang dapat suami yang penyabar begitu. Tapi apa yang merisaukan kalaupun suami sabar atau diam saja, walaupun setelah isteri menolak permintaannya , risau akan "makan dalam". Maksudnya, suami tidak menunjukkan kekecewaan secara fizikalnya tetapi menunjukkan kecewaan dalam hati. Itu yang bahaya tu. Saya tak nampak sebab kenapa isteri perlu menolak permintaan suami untuk berpakaian seksi, yang lebih hampa ialah, ianya sudah dibeli dan isteri tetap tak mahu pakai.

Dari sini kita nampak yang suami sebenarnya bersungguh-sungguh untuk menghias isterinya tetapi isteri dengan enggan. Satu pembaziran sudah berlaku.

Saya nak tanya pada semua isteri-isteri yang membaca blog ini, Salahkah suami menyuruh isterinya berpakaian seksi di rumah ? Kalau salah, dimana salahnya.

Tahukah anda bahawa, tugas isteri yang paling utama di rumah ialah "berhias untuk suami". Ini adalah antara isi kandungan ceramah oleh Ustaz Ismail Kamus dalam kaset yang saya beli beberapa bulan lepas. Memakai lingerie seksi juga adalah termasuk dalam kategori berhias tau, jangan ingat pakai gincu,bedak,merah pipi sana sini tu aje yang dimaksudkan berhias. Itu sebabnya saya letakkan tanda "" pada perkataan berhias tu. Faham-faham sendiri ajelah

Tahukah anda juga bahawa isteri adalah wajib menurut kemahuan suaminya dalam apa keadaan dan situasi selagi ianya tidak menyalahi hukum agama. Adakah dengan memakai lingerie seksi untuk suami dikatakan menyalahi hukum agama ? Jawapannya tidak, bermakna sekiranya isteri menolak permintaan suami, maka hukumnya berdosa.

Jadi kepada isteri-isteri yang masih berfikiran negatif mengenai lingerie seksi ni, buangkanlah prasangka itu jauh-jauh. Sekiranya itu yang suami mahu maka ikutlah kemahuannya selagi ia tidak menyalahi hukum.

Jangan terlalu berfikiran yang bukan-bukan mengenai lingerie. Terpulang kepada kita cara untuk mentafsirkannya..

Love

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sy sokong...bhias utk suami...utk awak erk...